Tegen de vulkaan

04 Jul 2014

Sinds het einde van de Sandinistische revolutie verdween Nicaragua uit het wereldnieuws en uit de gedachten van meesterschrijvers.

Maar de kansen van het land zouden wel eens kunnen keren als het kanaal door Nicaragua van de Stille Zuidzee naar de Caribische Zee eenmaal open gaat.

Tegen de vulkaan is een zeldzaam portret van het hedendaagse Nicaragua, dat steeds populairder wordt onder toeristen en jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers trekt.

Gedurende de twee jaar dat hij er woonde, trok Maarten Roest kriskras door 'het land van meren en vulkanen', liet zich verleiden door de verlokkingen van het andere, Caribische Nicaragua en trok letterlijk de handschoenen aan om zich onder te dompelen in de duistere Nicaraguaanse bokswereld. 

Genadeloos maar vol empathie beschrijft hij een maatschappij die nog steeds worstelt met de rauwe werkelijkheid van het leven na een burgeroorlog.

“Ons land is te vaak als hoer gebruikt,” zegt een voormalig Sandinist.

Dit boek wisselt een heerlijk persoonlijke stem af met de afstand van historische achtergronden, of het nu gaat over de wijsheid van een selfmade tovenaar, de religieuze vertwijfeling van een eenvoudige huisvader, of de klaagzang van een werkloze inheemse cacique.

Een must voor iedereen die het land voor het eerst bezoekt en voor hen die met nostalgie terugdenken aan de revolutie.

BESTELLEN bij BOL.COM

 

vkpornodepfile.com